تبلیغات
مشاوره خانواده - آشپزی با پوست چه میكند
 
مشاوره خانواده
دوشنبه 18 آذر 1392 :: نویسنده : پریسا نجفی

شاید برای ما كه در منزل غذا درست می‌كنیم، آسان باشد كه از دست زدن به یك ماده غذایی پرهیز یا كار با آن را به یكی از اطرافیان واگذار كنیم اما این كار برای كسانی كه به‌صورت حرفه‌ای به كار آشپزی مشغول هستند و به آن به‌عنوان یك شغل نگاه می‌كنند، جدی‌تر است. این افراد روزمره با انواع و اقسام موادغذایی سر و كار دارند و اگر پوست آنها به این مواد حساس باشد، مشكلات فراوانی برایشان به وجود خواهد آمد.

درماتیت یا التهاب پوست در موارد تماس با موادغذایی می‌تواند در محل كار یا منزل ایجاد شود و به 3 شكل عمده (درماتیت تماسی- تحریكی، درماتیت تماسی آلرژیك و كهیر تماسی) دیده می‌شود. نكته مهم در مورد این عوارض این است كه درماتیت‌ها در همه افراد ایجاد نمی‌شود و ممكن است پوست افراد، به مواد مختلف واكنش نشان دهد. بدون تردید بعد از آشپزها و نانواها كه مدام با موادغذایی كار می‌كنند، خانم‌های خانه‌دار در معرض ابتلا به درماتیت هستند.

 

درماتیت تماسی

علایم پوستی درماتیت تماسی با توجه به شدت حساسیت فرد (استعداد ذاتی)، نوع ماده ایجادكننده و میزان تماس با ماده مورد نظر متغیر است. مهم‌ترین علایم عبارتند از: کهیر، قرمزی پوست، پوسته‌ریزی، خارش، ترك خوردن پوست و گاهی تاول.

 

چرا درماتیت ایجاد می‌شود؟

در درماتیت یا التهاب پوست در اثر تماس با غذاها، اولین موضوع مهم، تماس طولانی و مكرر با مواد غذایی و ادویه‌هاست كه با درماتیت پایدار در ناحیه دست ظاهر می‌شود. علت قابل‌توجه دیگری كه در بروز انواع حساسیت‌های تماسی به غذاها بسیار اهمیت دارد، شستشو و تماس مكرر دست‌ها با مواد شوینده است. یعنی بیشتر افراد مستعد، علاوه بر تماس مكرر با مواد غذایی، به‌دلیل نوع كار خود مدام باید دستانشان را بشویند و به همین دلیل پوستشان در تماس مداوم با آب و مواد شوینده به‌تدریج لایه شاخی خود را از دست می‌دهد. این مساله می‌تواند عاملی موثر برای شیوع بیشتر درماتیت دست‌ها باشد. مكانیسم‌های متفاوتی برای ایجاد درماتیت تماسی با غذاها وجود دارد و بیشتر موادغذایی قادر به ایجاد این عارضه هستند اما بروز هریك از انواع آن در افراد مختلف به ویژگی‌های پوست فرد بستگی دارد.

 

درماتیت تحریكی

شایع‌ترین نوع درماتیت تماسی شغلی در مشاغلی كه شاغلان در آن در تماس مكرر با مواد غذایی هستند، درماتیت تحریكی است كه از اثر مستقیم تماس ماده غذایی با پوست ایجاد می‌شود. رایج‌ترین مواد غذایی ایجادكننده درماتیت تحریکی عبارتند از: آب مركبات، سیر و پیاز، تربچه، خردل، ذرت و آناناس. از این میان، درماتیت تماسی ناشی از تماس پوست با سیر، بیشتر به شكل قرمزی و پوسته‌ریزی و ترك خوردن نوك انگشتان دیده می‌شود. افزودنی‌های غذایی، طعم‌دهنده‌ها و رنگ‌های غذایی نیز از دیگر عوامل ایجادكننده درماتیت تماسی - تحریكی هستند.

 

درماتیت آلرژیك

شكل دیگر درماتیت تماسی، نوع آلرژیك آن است. شیوع این نوع درماتیت از نوع تحریكی كمتر است و عمده‌ترین عامل ایجادكننده آن سبزی‌ها و میوه‌هایی مثل انبه هستند. حساسیت به ادویه‌هایی مانند فلفل، دارچین، جوز هندی، زنجبیل، برگ بو و وانیل است كه در بیشتر موارد به شكل التهاب پوست یا (بادکردن كف دست و انگشتان دست) تظاهر می‌كند.

مشاوره ازدواج تهران   مشاوره خانواده مرکز مشاوره مشاوره تلفنی





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 18 مرداد 1396 12:43 ب.ظ
You should take part in a contest for one of the greatest websites on the web.
I'm going to highly recommend this web site!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :